Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tarzan ze Svibice

Čas dovolených je zde, a to zároveň ve mně vyvolává vzpomínku na jednu letní příhodu, kterou mi ve slabé chvilce vyprávěl parťák Romek ze Svibice (část města Českého Těšína s rozsáhlou sídlištní zástavbou).

 Snad jen uvedu jeho varování:“ Ty posluchej jak to někomu z partije povyš, tož ti pleca obijym kulokym a potym tě chynym do šibiku(zásobník na vytěžené uhlí“!

Samozřejmě jsem se dušoval, že se nikdo nic nedoví celý nedočkav, co z Romka vyleze.

Roman byl rozvedený, pohledný muž středního věku nijak nelpěl na své postavě a zakládal si na svém značně kulatém břichu. „To, co sežerym, už ze mě žodyn nedostane“: říkával s oblibou. Na svou první zahraniční dovolenou se vypravil na řecký ostrov Zakynthos. Dle svých slov se hlavně těšil na přehlídku ladných ženských těl na pláži a navazování nových známosti. Osud to zařídil jinak. Žen se na pláži skutečně dočkal, ale v podobě zájezdů důchodkyň z polské Opole, které s ním navíc v penziónu sdílely celé druhé patro. Roman obýval pokoj se šťastným číslem sedm, poslední v řadě prosluněné terasy nad olivovým hájkem.

Jednoho dne od rána foukal příliš silný vítr, ale ani to Romana neodradilo, aby se vydal ven realizovat cíl své cesty. Ovšem v takový nečas toho na pláži moc vidět nebylo a taverničky také zely prázdnotou. Rozhodl se tedy, že si dopřeje sprchu a pak se vydá na prohlídku městečka.

Za doprovodu řecké chytlavé hudby se ve sprše odvázal, jako rodilý řecký tanečník a zpěvák dohromady. Když se mu podařilo vysoukat ze sprchového koutu, zjistil, že voda je i na podlaze v předsíní. Jak byl ještě tanečně naladěn, chopil se mopu a, jak ho pánbůh stvořil dotančil až ke vstupním dveřím.  Opatrně je pootevřel, do škvírky vstrčil svou ještě mokrou hlavu, aby vysondoval, jestli se na terase nikdo nenachází. Vzduch byl čistý nikde ani živáčka. Svým mohutným nahým pozadím otevřel dveře směrem ven. Za veselého trylkování, a stále zcela nahý dokončoval vysoušení podlahy pokoje už ze společné terasy. Spokojen se svým dílem opřel pracovní nástroj o zábradlí a nechal do pokoje proudit svěží mořský vánek. To se pravděpodobně nelíbilo (jiné vysvětlení prostě neměl) řeckému bohu větru Zefýrovy a vánek nahradil mocným „dmuchem“, který dveře zabouchl.

Romanova pokožka začala po celém nahém těle měnit barvu ze spáleně červené na sněhově bílou. Tep se mu na moment zastavil a s hrůzou hleděl na přibouchnuté dveře zabezpečené čipovým zámkem. "Jo je, ale taki cyp, čipovke žech něchol v cimře na stole“: pronesl plačtivě a sklesle jak v ten moment jeho mužské přednosti.

V tom kritickém okamžiku se mu zapnuly hornické instinkty, které mají vyvinuté lidi pracující v podzemí ve stálém ohrožení. Jak americký dron v Iráku rychle vyhodnotil situaci a zjistil, že na prádelní šňůře napnuté mezi olivovníky visí mokrý hadr, který zde sušila pokojská. Se studeným potem na čele a houpajícími se „rodinnými klenoty“ neuvěřitelnou rychlostí, jakou v takové situaci dokáže nabrat 100 kilový chlap vběhl do zahrady. S pocitem štěstí jaký, by v obvyklé situaci nevyvolal ani oblek od „Versáčeho“, opásal své boky mnohokrát použitým kusem hadru.

 Zrovna ve stejnou chvíli se z vycházky vracely polské důchodkyně. Nechápavě na něho civěly jako na Tarzana, který se právě vynořil z džungle. Blekotající Roman třesoucím se jazykem vysvětloval „po naszymu“ co se stalo a požádal o zapůjčení prostěradla do doby, než mu majitel penziónu zpřístupní pokoj. Smůly to ještě ovšem konec nebyl.

Majitel byl mimo dosah mobilního spojení, a tak mu milé seniorky poskytly azyl u sebe. Také přišly s nápadem, že pokud je Roman horník, určitě zvládne z jejich balkónu přelézt přes tři další na ten svůj. Náš Tarzan se této šance chytil. Omotal se prostěradlem a vyšel, respektive vylezl, vstříc svému osudu.

První dva balkóny šly poměrně snadno. Také ho povzbuzovalo ženské osazenstvo pokojů: “Romek, Romek“! To ho nutilo co nejdříve zmizet ze scény. Na závěrečném výsuvném bodě pocítil, jak mu začíná povolovat prostěradlo, které si přidržoval jednou rukou. Toužebný přechod z posledního balkónu se už málem povedl, ale unavené úpony zradily. Roman musel použít obě ruce ve snaze pořádně uchopit zábradlí, a v tom okamžiku se bílá látka svezla po jeho korpulentním těle a vítr ji odnesl směrem k moři. Seniorky byly odměněny úchvatným pohled na Romanovo neopálené pozadí rychle mizící balkonovými dveřmi pokoje číslo sedm.

Po zbytek dovolené se snažil svým dobrodějkám raději vyhýbat a chodil na vzdálenější pláže, ale při zpátečním letu domů na něho významně pomrkávaly ze svých sedadel v kajutě letadla.

Doslov.

Romku vím, že jsi mne varoval, že pokud tvé story literárně ztvárním tak mně „zakartusíš“(uškrtíš). Promiň, ale je to silnější než já.

Autor: Milan Čierny | středa 18.7.2018 15:18 | karma článku: 21,75 | přečteno: 727x
  • Další články autora

Milan Čierny

Havíř Gajda - dřisty z hornické sabatory Díl první – Prezident

Hornická sabatora to je vlastně pracovní kabela, ve které se nachází, co takový horník potřebuje, aby vydržel celou směnu v uhelně včetně dobré nálady.

18.1.2023 v 16:26 | Karma: 33,74 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní

Milan Čierny

Těšínský kat

Vážení čtenáři, kteří jste nakloněni mému vyprávění o těšínské historii. Rád bych Vám za vaši přízeň poděkoval a pro letošní rok se s vámi rozloučil zajímavým povídáním.

5.12.2022 v 11:59 | Karma: 20,34 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Ostatní

Milan Čierny

Za tajemstvím Těšínska V. díl

Troufám si tvrdit, že v Českém Těšíně nebude člověka, který by nevěděl, nebo něco nezaslechl o těšínské hvězdárně, i když ta už je dlouhodobě pro veřejnost uzavřena.

29.9.2022 v 15:49 | Karma: 9,41 | Přečteno: 322x | Diskuse| Ostatní

Milan Čierny

Za tajemstvím Těšínska IV. díl

Díl čtvrtý: Po stopách tiskárny Karla Prochasky - Černé umění mělo na Těšínsku bohatou tradici. Vždyť jen na území města Těšína se nacházelo několik, po celém světě vyhlášených, tiskáren.

5.8.2022 v 7:45 | Karma: 12,87 | Přečteno: 393x | Diskuse| Ostatní

Milan Čierny

Za tajemstvím Těšínska-Díl třetí: Pozůstatky vojenských opevnění v lokalitě Českého Těšína

Téma jsem si vybral již daleko dříve, než došlo k válce na Ukrajině, proto bych byl rád, aby můj příspěvek v žádném případě neposloužil k vyvolávání různých dohadů nedej bože k panice.

31.5.2022 v 11:15 | Karma: 17,09 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1150x
„Všechno v dějinách se opakuje. Je úplně jedno, kterého dne si tuto větu přečtete - kterýkoli den prokazuje její správnost.“ — Erich von Däniken švýcarský spisovatel a záhadolog 1935
 

 

Seznam rubrik